Loterijverlies.nl B.V. Loterijverlies.nl B.V.

Dubieuze partij achter GGD Datalek

Dubieuze partij achter GGD Datalek

 

Liesker Procesfinanciering, het bedrijf dat de collectieve actie van de Stichting ICAM tegen het ministerie van VWS vanwege het GGD Datalek financiert, is hoogstwaarschijnlijk slechts uit op een snelle financiële klapper waarbij vermoedelijk ook wordt samengewerkt met rechters. Het netwerk van Liesker bestaat namelijk mede uit rechters en in het verleden bleek Liesker Procesfinanciering samen te werken met leden van de rechterlijke macht om een zaak in haar voordeel te laten beslissen. Zo werkte inmiddels rechter Voorn van de rechtbank Middelburg en daarnaast de voormalig president van de rechtbank Rotterdam aan het dossier Loterijverlies met als oogmerk de claim van Loterijverlies.nl B.V. proberen af te pakken. Dit schandaal kwam boven water nadat mr. Ferdy Roet van Loterijverlies met intensief speurwerk wist te achterhalen dat Van den Emster, o.a. rechter en ex-voorzitter van de Raad voor de rechtspraak, werkte op het kantoor van genoemde Liesker Procesfinanciering, terwijl Van den Emster ‘onafhankelijk en onpartijdig’ zou zijn. Liesker bleek een doortrapt plan te hebben bedacht waarbij gedaan werd alsof er sprake was van boze deelnemers tegen Ferdy Roet en Loterijverlies. In werkelijkheid waren er helemaal geen boze deelnemers meldde het NRC later in een uitgebreid artikel.

 

Het doet Loterijverlies pijn dat Liesker Procesfinanciering onlangs werd geïnterviewd en als een soort van bonafide zakenman werd neergezet. In werkelijkheid heeft Chris Liesker samen met zijn dochter Sarah Liesker bewezen een duo te zijn die er slinkse praktijken op nahouden en daarbij niks te schuwen. In samenwerking met ‘advocaat’ Hendrik Jan Bos en ‘journalist’ Bart Mos van De Telegraaf werd in opdracht van Chris en Sarah Liesker Ferdy Roet helemaal de grond in geschreven met als doel zijn geld af te pakken. De ziekelijke Bart Mos en Chris van Dam (CDA), bekend van zijn rapport ‘ongekend onrecht’ over de toeslagenaffaire, gaan zelfs zover dat zij meteen Kamervragen gingen stellen over de actie Coronaverlies die destijds was gestart door Ferdy Roet. Die actie ging erom dat bedrijven recht hebben op huurverlaging wanneer zij door de coronamaatregelen moesten sluiten. Volgens Chris van Dam zou er een verbod moeten komen op de actie Coronaverlies, omdat Roet alleen uit zou zijn op eigen gewin. Dat bleek echter uit helemaal niks. Door veel rechterlijke instanties is zelfs uitgesproken dat het standpunt van Ferdy Roet simpelweg juist was en dat veel zakelijke huurders inderdaad recht hadden op huurverlaging.

 

Uit een op rechtspraak.nl gepubliceerde zaak blijkt dat Liesker er wel vaker slinkse praktijken op nahoudt tegenover klanten. Zo werd een zaak voor een klant onterecht door Liesker gewonnen bij de rechtbank in aldus eerste instantie en kreeg Liesker direct 140.000 euro succesfee overgemaakt over de rug van een klant die op grotendeels onjuiste gronden 250.000 euro kreeg. Daarna trok Liesker meteen zijn handen van de zaak af voor het hoger beroep, maar eiste nog steeds het gehele honorarium. Uiteindelijk werd die zaak grotendeels verloren. ‘Liesker liet de klant dan ook in zijn eigen sop gaar koken en was slechts uit voor eigen profijt’, aldus Ferdy Roet van Loterijverlies.

 

‘Het lijkt er zeer sterk op dat Chris en Sarah Liesker ook in de zaak GGD Datalek vooral uit zijn op een snelle deal ten gunste van hun eigen portemonnee’, meent Ferdy Roet van Loterijverlies. Liesker spreekt zelf over een investering van 1 miljoen die in procedure 5 miljoen zou moeten opleveren. Wanneer dus de GGD, als het al tot aansprakelijkheid komt, 5 miljoen aanbiedt en vrijwel niks aan klanten betaald, probeert Liesker alsnog 5 miljoen op te strijken. Roet heeft het sterke vermoeden dat Chris en Sarah Liesker slechts een snelle schikking ten gunste van hun eigen financiële positie willen in plaats van in het belang van de vermeende gedupeerden op te treden. ‘Ik wil mensen waarschuwen tegen Chris en Sarah Liesker omdat zij samenwerken met leden van de rechterlijke macht’, vult Roet aan. Het naar voren schuiven door Liesker van een zogenaamd onafhankelijk bestuurder en onderzoeker die ook rechter is maar in feite werkte op hun eigen kantoor, is natuurlijk niets anders dan snode praktijken door een lid van de rechterlijke macht.

 

De NOS vermeldt ook al in een artikel en citeert hoogleraar aansprakelijkheidsrecht aan de UvA en advocaat Jeroen Kortmann die stel dat hij bij de zaak de nodige aarzeling heeft. Kortmann stelt verder in dat artikel van de NOS dat die stichting iedereen bedient die in de systemen zat van de GGD los van of hun gegevens gelekt of gebruikt zijn.

 

Er blijken verder slechts ruim 1000 gevallen te zijn waar er mogelijk een schending is van de privacy. Waarom zich dan vervolgens 80.000 mensen kunnen aanmelden is onbegrijpelijk aldus Loterijverlies.

 

Het gedrag van Chris en Sara Liesker kent eigenlijk geen grenzen als zij zelfs een rechter overhalen om een rapport te schrijven waaruit wanbeleid van een bepaald bedrijf zou moeten blijken. Waar die rechter Van den Emster en Liesker hebben voorgedaan alsof er conclusies worden getrokken op basis van het door hun ingediende rapport heeft Van den Emster in een verhoor verklaard helemaal geen conclusies te kunnen trekken over dat bedrijf omdat hij daar geen informatie over had. Zodoende heeft deze rechter zich niet alleen schuldig gemaakt aan een poging tot bedrog, maar als het zich voordoet tevens aan andere zaken. Hij heeft immers niet zijn daadwerkelijke hoedanigheid aangegeven als werkzaam te zijn op het kantoor van Liesker en daarmee al jarenlang een relatie te hebben. Tevens had hij geen enkele informatie waaruit wanbeleid zou kunnen blijken al was het maar omdat die informatie er überhaupt niet is. Dus was Van den Emster helemaal geen onafhankelijk onderzoeker, maar een misleider die werkte op kantoor van de georkestreerde en door Liesker gefinancierde rechtszaak. ‘Die rechtszaak was voor niets anders bedoeld dan op enig moment de kas van Sara en Chris Liesker te vullen door mij persoonlijk én mijn bedrijf zwart te maken’, verklaart Roet.

 

Chris Liesker is dermate laag bij de grond dat hij zelfs Quote en De Telegraaf heeft gevoed om artikelen te schrijven waarin Ferdy Roet zwart moest worden gemaakt én dat Liesker, met de voor Quote kenbare louche praktijken, opgehemeld moest worden.

 

Op de website van Loterijverlies staan onder het kopje Nieuws diverse publicaties waar de corruptie aan de orde wordt gesteld.

 

Aanmelden
  • Like Loterijverlies.nl B.V. op Facebook
  • Volg Loterijverlies.nl B.V. op Google Plus