Loterijverlies.nl B.V. Loterijverlies.nl B.V.

Loterijverlies en deelnemers dienen manifest in bij Tweede Kamer

Loterijverlies en deelnemers dienen manifest in bij Tweede Kamer

20 maart 2019 - Loterijverlies heeft vandaag een Burgerinitiatief ingediend bij de Tweede Kamer. Dit manifest en de daarin verwoorde standpunten van Loterijverlies en haar deelnemers moet een einde maken aan de langslepende kwestie met de Staatsloterij. Over enkele dagen loopt deze zaak al 11 jaar. Dus meer dan 4000 dagen is er nog steeds geen zicht op een redelijke vergoeding. Dit is ontoelaatbaar aldus Loterijverlies en haar bijna 200.000 door de Staatsloterij bedrogen deelnemers. Loterijverlies zal op een dit Burgerinitiatief presenteren in de Tweede Kamer.


Speciale commissie
Loterijverlies pleit voor het instellen van een onafhankelijke commissie die een fatsoenlijke regeling moet treffen voor haar deelnemers met de Staatsloterij. De Staatsloterij blijft maar procederen om de zaak voor zich uit te schuiven. Inmiddels is een aantal bedrogen deelnemers door al deze vertragingen helaas overleden.


Parlementaire enquête
Naast de genoemde commissie moet er volgens Loterijverlies tevens een parlementaire enquête komen. Zowel de Staatsloterij als de minister van Financiën en de staatssecretaris hebben immers gelogen over de rol van de Staat. Volgens toenmalig staatssecretaris Wiebes kon de Staat de Staatsloterij slechts aanmoedigen een schikking te treffen. Volgens de advocaten van de Staatsloterij was daarvoor een bedrag beschikbaar van hoogstens het eigen vermogen. Maar wat bleek? Het ministerie van Financiën besloot bindend tot het houden van de Bijzondere Trekking, maar heeft zich tevens garant gesteld voor de schadevergoeding. Zo werd het beeld gecreëerd dat de Staatsloterij vrijwel geen geld zou hebben en bij een hoge schadevergoeding misschien wel failliet zou gaan, maar door de garantstelling door het ministerie was er dus wel degelijk voldoende geld beschikbaar.

Bijzondere Trekking doorgestoken kaart
De Kansspelautoriteit, die zegt de belangen van consumenten te beschermen, heeft actief meegewerkt aan het zodanig vormgeven van de Bijzondere Trekking (vergunningstechnisch gezien) dat daar geen verweer tegen mogelijk was. Maar volgens de wet mogen alleen kansspelen aangeboden worden bij een bestaande speelbehoefte. Een loterij ter afkoop van misleiding is dus niet toegestaan. Aldus is de Kansspelautoriteit haar boekje ver te buiten gegaan hetgeen via de parlementaire enquête nader zou moeten worden uitgezocht en verklaard hoe dit mogelijk was. De Staatsloterij heeft destijds bij de Bijzondere Trekking ook aangegeven dat de Bijzondere Trekking een aanslag op haar vermogen van 30 miljoen euro zou zijn. Terwijl de Staat dus garant staat voor de schadevergoeding en 15 miljoen euro alleen al op ging aan een de marketingcampagne om zoveel mogelijk mensen akkoord te laten gaan met de gratis staatsloten.

Hetze tegen Loterijverlies en haar drijvende kracht Ferdy Roet
Het ministerie van Financiën en aanverwante instanties speelt een actieve en directe rol bij het demoniseren van Loterijverlies, waarbij het natuurlijk hun bedoeling is de claim te torpederen. Samen met De Belastingdienst werd een hetze ontketend waarbij geen middel werd geschuwd. Er wordt bijvoorbeeld beweerd dat Loterijverlies een 'winst 'van 16 miljoen heeft behaald over het jaar 2014 omdat de claim tegen de Staatsloterij 380 miljoen euro waard zou zijn. Deelnemers hebben echter geen cent gezien en volgens Wiebes, de minister van Financiën en de accountant van de Staatsloterij valt de claim helemaal niet te waarderen en werden daar ook geen voorzieningen voor opgenomen. Dit is geheel in lijn met wat het gerechtshof Amsterdam al in 2015 bepaalde. Dat Loterijverlies in 2014 vele miljoenen zou waard zijn is aldus in strijd met de eigen standpunten van de minister van Financiën die de jaarrekening van de Staatsloterij destijds vaststelde.

Daarnaast beschuldigt het ministerie van Financiën Loterijverlies ervan onvoldoende btw te hebben afgedragen, terwijl hetzelfde ministerie in een andere procedure heeft verkondigd dat er geen btw is verschuldigd bij collectieve juridische acties. Ook de mede door de Staatsloterij gefinancierde nep-stichting Staatsloterijschadeclaim betaalde geen btw. Door Loterijverlies op deze wijze een 'bijzondere behandeling' te geven wordt opnieuw bevestigd dat het ministerie slechts uit is op de ondergang van Loterijverlies waarbij alle middelen kunnen worden ingezet, zelfs het schenden van de eigen wetten en regels.

Voorts wordt er door het ministerie van Financiën gesproken over 'verduistering' terwijl door de rechtbank Noord-Holland al is bepaald dat er geen sprake kan zijn van uitkeringen in strijd met het uitkeringsverbod. Overigens is door een  onafhankelijke registeraccountant - dus bijvoorbeeld niet door een door de overheid betaalde ambtenaar of een corrupte rechter als Van den Emster (die bleek te werken op het kantoor van Liesker Procesfinanciering wat de claim op geraffineerde wijze tracht over te nemen) - vastgesteld dat er niks mis is met de transacties van Loterijverlies. Er is ook geen juridische basis voor dat (corrupte) buitenstaanders zich zouden kunnen bemoeien met de interne bedrijfsvoering van Loterijverlies

Hendrik Jan Bos en Telegraaf/ Bart Mos

Verder zullen de praktijken van advocaat Hendrik Jan Bos en Bart Mos in de Tweede Kamer aan de orde worden gesteld.

 

Hier leest u het manifest:

 

https://www.loterijverlies.nl/library/kamervragen.pdf

 

Aanmelden
  • Like Loterijverlies.nl B.V. op Facebook
  • Volg Loterijverlies.nl B.V. op Google Plus